26/4/15

Ένα παραπέτασμα από φύλλα


Η Εκπομπή που ψάχνει τίτλο της Τετάρτης 22 Απριλίου ήταν αφιερωμένη στη μουσική συνάντηση ανάμεσα στ0 folk και το ψυχεδελικό και προοδευτικό ροκ. Επιλογές από νεότερους και παλιότερους καλλιτέχνες, συνθέσεις τόσο ακουστικές όσο και πιο ηλεκτρικές, τραγούδια από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Τουρκία, τη Σουηδία και την Ελλάδα. Ένα παραπέτασμα από κίτρινα και πράσινα φύλλα, για να υποδεχτούμε την Άνοιξη.

Πριν ξεκινήσετε την ακρόαση, να τονίσω πως τέτοιες μουσικές κρίνονται ως «αντί-εμπορικές», οπότε κατά κανόνα αποκλείονται από το ραδιόφωνο. Αλλά, ο Nova Fm 106 της Μαγνησίας απέχει πολύ από έναν συνηθισμένο και προβλέψιμο ραδιοφωνικό σταθμό, καθώς δίνει βήμα για να μεταδοθούν εκπομπές σαν αυτή: 


Σημείωση: Κάποια στιγμή, στη διάρκεια της εκπομπής, ενώ ξεκινάει το υπέροχο κομμάτι των Eziak (μια κριτική του δεύτερου τους άλμπουμ βρίσκετε εδώ), καθώς μιλάω στο μικρόφωνο, στο βάθος ακούγεται ο ήχος ενός τηλεφώνου που καλεί... λες και η τεχνολογία θέλει να διαπεράσει αυτό το προσεκτικά υφασμένο παραπέτασμα από φύλλα.
Εικόνα: Ν. Γ. Πεντζίκης, Μήτηρ και τέκνο (1989)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου