15/7/13

Οχτώ τραγούδια, σύννεφα ήχου και άλλα παιχνίδια



Πολλές φορές οι δυνατότητες που δίνει στον φίλο της μουσικής το διαδίκτυο, μοιάζουν μ’ ένα λούνα παρκ: πολύχρωμα παιχνίδια διασκορπισμένα παντού κι ο καθένας από μας μοιάζει με ένα παιδί, το οποίο δεν ξέρει που να πρωτοπάει, σε πιο παιχνίδι ν’ ανέβει. Για παράδειγμα...

Στο 8tracks μπορεί ο καθένας να φτιάξει μια μουσική συλλογή, ένα mixtape, που να εμπεριέχει το λιγότερο οχτώ κομμάτια, χωρίς όμως να υπάρχει δυνατότητα μιξαρίσματος.  Δεν πειράζει, σαν να φτιάχνεις μια συλλογή σε cd ή, παλιότερα, σε κασέτα… Τα δικά μας mixtapes εδώ.

Στο γνωστότερο Soundcloud, με πολύ πυκνό ρυθμό, μουσικοί, συνθέτες, μπάντες, DJs κλπ. ανεβάζουν κυματομορφές με τις συνθέσεις, τα τραγούδια, τα μιξάκια τους. Από διάσημοι, όπως ο Moby, μέχρι εντελώς άγνωστοι καλλιτέχνες επιλέγουν το Soundcloud για να προμοτάρουν τη δουλειά τους. Εκεί, ο απλός χρήστης μπορεί να κολλήσει κυματομορφές,  τη μια δίπλα την άλλη,  φτιάχνοντας μια μικρή τρικυμία μουσικής· ορίστε και οι δικές μας.

Βέβαια, και οι λίστες στο Υoutube δεν έιναι άσχημες, ενώ, για πιο DJ καταστάσεις, υπάρχει και το (εντελώς δωρεάν) Mixcloud.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου