4/7/14

Πέντε θερινά βήματα

 
 Πέντε βήματα στην καλοκαιρινή ακρογιαλιά, στη νυχτερινή πόλη, στην σκιά της αυλής σας ή και μέσα στο νου σας.

 1.  Harold Budd – Arabesque 2


Ο H. Budd αποτίνει φόρο τιμής στον Claude Debussy:  αισθαντικά μελωδικά θέματα πιάνου και σαξόφωνου δεν ολοκληρώνονται, αλλά χάνονται μέσα σε διαστήματα ανεπαίσθητων ambient ήχων, ακόμα και μέσα στη σιωπή.

2. Steve Roach – The Continent


Συνεχίζουμε με τον επικό ρεμβασμό του Steve Roach. Η σύνθεση The Continent εμπεριέχεται στο κλασικό άλμπουμ Dreamtime Return του ’88, όπου ο Roach για πρώτη δορά πειραματίζεται με world και ritual μουσική. Στα κρουστά ο Robert Rich.

3. Coyote – The Cat’s Asleep


Δύο Βρετανοί κοιμούνται και τα όνειρό τους λιάζεται σε μια ακτή της παλιάς Ibiza. Οι Coyote κλείνουν το δεύτερο ολοκληρωμένο άλμπουμ τους Half Man, Half Coyote (2011) με το θερινό ambient κομμάτι The Cat’s Asleep.  Εκεί θα βρείτε έναν κουρασμένο κύριο να διαλογίζεται παρέα με μια γάτα. 

4. Jose Padilla – La Mar


Μουσική για ένα χαλαρωτικό καλοκαίρι χωρίς μια αναφορά στον Jose Padilla δεν γίνεται. Ένας από τους πρωτεργάτες του chill out σε μια λυρική απαγγελία αφιερωμένη στη θάλασσα, υπό τη συνοδεία της flamenco κιθάρας του Paco Fernandez.

5. Ludovico Einaudi & Ballaké Sissoko – Chanson D’ Amour


Ο αγαπημένος Ιταλός συνθέτης σε μια συνεργασία με τον εκ του Μαλί ορμώμενο αριστοτέχνη του kora, Ballaké Sissoko. Ένα φαινομενικά ήρεμο, αλλά στην ουσία του γεμάτο πάθος τραγούδι αγάπης φέρνει κοντά την μινιμαλιστική παράδοση της Δύσης με τις βαθιές ρίζες της αφρικάνικης μουσικής.

Η φωτογραφία που συνοδεύει την ανάρτηση έχει τίτλο Dawn of an old empire, την είχα βρει καιρό πριν στο δίκτυο και πλέον έχω χάσει το link... 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου